De GAZE DESK kun je met recht een slim bureau noemen

Computers zijn niet meer weg te denken uit de huidige wereld, maar daarmee hebben we ook last gekregen van RSI. Veel mensen hebben last van hun rug, polsen, nek, armen of schouders. Vervelend, maar oplossingen zijn er zeker. Kickstarter-project GAZE DESK wil daar één van zijn.

RSI krijg je vooral door een slecht postuur. Je computer staat te laag, waardoor je steeds naar beneden kijkt. Of hij staat te hoog en je tuurt steeds de lucht in. Andere optie is dat je armen niet goed op je bureau liggen, waardoor je last krijgt van een muisarm. Allemaal problemen die je eenvoudig kunt voorkomen met een goede zithouding en het juist instellen van je apparatuur. En dat is waar de GAZE DESK komt kijken.

Perfect voor jouw lichaamstype

De GAZE DESK is een bureau dat verstelbaar is in hoogte. Je kunt hem gebruiken om achter te staan, maar ook om achter te zitten. Verschil met andere van dit soort bureaus is echter dat de GAZE DESK zich aanpast aan jouw lichaamstype.

Via de app voer je je hoogte en gewicht in en de GAZE DESK zorgt vervolgens voor de perfecte positie, of je nu zit of staat. Daarnaast kun je hem ook handmatig instellen via de app of via een knopje aan de rechterkant van het bureau. Dit gaat met tussenpozen van 2mm.

Je computer moet altijd op de goede ooghoogte staan door de twee verschillende plaatsen waar je hem op kunt plaatsen. Ieder niveau is afzonderlijk in te stellen om op ooghoogte af te stellen.

Routine

De GAZE DESK wil niet alleen voor een goede zit-/stahouding zorgen, maar ook helpen bij een gezonde routine. Een sensor in het bureau houdt bij hoe vaak je gaat staan en geeft je hier in de app “beloningen voor”. Zo zie je hoeveel calorieën je verbrand tijdens je werk, maar je kunt ook persoonlijke doelen instellen en daar badges voor ontvangen.

Sta je te lang niet, dan kan het bureau je een extra duwtje in de rug geven via een notificatie op je telefoon of door het bureau omhoog te laten gaan (al kan ik me voorstellen dat je daar flink van schrikt).

Verbinden met andere apparaten

De GAZE DESK is ook te verbinden met andere apparaten via Bluetooth. Heb je een slim koffiezetapparaat, dan kun je zorgen dat hij verse koffie zet als je bij je bureau aankomt. Ook kun je je lichten automatisch aan laten gaan als het donker wordt. Als het apparaat met Bluetooth te verbinden is, moet het werken met de GAZE DESK.

De GAZE DESK staat nu op Kickstarter, waar de makers $100.000 op willen halen. Op het moment van schrijven zitten ze daar al ruim overheen. Het bureau is wel nog steeds via de pagina te bestellen vanaf $359. Er zijn diverse types te bestellen, met ieder een eigen kleur en een ander materiaal. Ook zijn er verschillende vormen.

GAZE DESK

De GAZE DESK wordt vanaf november 2016 verscheept naar ieder land ter wereld. 

By | 2016-09-06T21:47:55+00:00 september 7th, 2016|Crowdfunding|0 Comments

About the Author:

Eveline Meijer is 25 jaar en woont in Utrecht. Van jongs af aan geïnteresseerd in technologie en blijft zich verbazen over de snelle ontwikkelingen op het internet en in beveiliging.

Leave A Comment