Plan B: wat gaan we na de robotisering doen?

Over tien tot twintig jaar hebben bijna 300 duizend huidige studenten niets meer aan hun opleiding. Hun werk is dan namelijk vervangen door een robot, blijkt uit een rapport van Deloitte

Als mbo’er heb je het meeste te vrezen. Ongeveer de helft van de huidige studenten op dat niveau (42,3%) kunnen er namelijk vanuit gaan dat hun baan straks verdwijnt. Voor hbo’ers geldt dit voor 84 duizend leerlingen (19,3%), op universiteiten voor 28 duizend (10,4%). Dit betekent dat de kans groot is dat iemand in jouw omgeving in ongeveer twee decennia niets meer aan zijn of haar opleiding heeft. Misschien wel je eigen kind, een nichtje of neefje, of de kinderen van je vrienden. Maar hoe hoger je niveau, hoe groter de kans is dat je aan het werk kunt blijven.

Kans op automatisering op niveaus

Kans op automatisering op niveaus. Bron: Deloitte

De grootste risicogroepen op mbo bevinden zich in administratieve, financiële en technische richtingen. Daar is namelijk zestig procent kans dat een robot het werk over gaat nemen. Gezondheidszorg en detailhandel zijn iets veiliger, daar is de automatiseringskans namelijk veertig procent.

Kans op automatisering binnen mbo-richtingen

Bron: Deloitte

Maar ook op de hogere niveaus zijn er banen waar je niet langer zeker bent van werk. Accountancy, bedrijfseconomie en economie, hotelmanagement, logistiek en journalistiek zijn gevaarlijke studies, want robots kunnen dat werk in de toekomst eenvoudig overnemen.

Plan B?

Deze ontwikkelingen vragen om een plan B. Want hoewel de kans steeds groter wordt dat je baan straks verdwijnt, zijn er ook diverse studies waar we wat minder pessimistisch over kunnen zijn. Gemakkelijkste oplossing is natuurlijk de IT in gaan. Want hoewel er straks veel geautomatiseerd wordt, moeten die systemen nog steeds wel gebouwd en onderhouden worden. Daar liggen voorlopig dus goede baankansen.

Andere mogelijkheid is het onderwijs in gaan. Hier vinden we wel veel concurrentie, maar volgens de verwachtingen van Deloitte zullen robots hier voorlopig niet te vinden zijn. Hetzelfde geldt voor landbouw, fysiotherapie, economie, tandheelkunde en (dier)geneeskunde.

impact-robots

Klik om te vergroten. Bron: Deloitte

Niet allemaal slecht nieuws

Deloitte concludeerde in 2014 al in een onderzoek dat in de komende twee decennia twee tot drie miljoen Nederlandse banen kunnen gaan verdwijnen. Maar het belangrijkste woord hier is “kunnen”. Er wordt in het onderzoek namelijk gesproken over “kansen op automatisering”, wat betekent dat nog niets zeker is.

Bovendien zijn we al eerder aan zulke baanveranderingen gewend geraakt. Waar je vroeger kolenboer was, is dat nu slechts een baan waar je over leest in een geschiedenisboek. En net als met de andere revoluties qua werk, komen er ook nu weer nieuwe banen.

We gaan bijvoorbeeld meer programmeurs zien, meer gemeenschapsmanagers en meer contentbeheerders in de online winkels. Mogelijk verschuift er nog meer aandacht naar privacy en krijgen we daar speciale mensen voor die hier mee werken. Dus voor de mensen die zich nu al zorgen maken: er komt wel weer iets voor in de plaats. Net zoals dat vroeger ook gebeurde.

Onderwijs moet zich aanpassen

Wat we wel uit dit onderzoek kunnen halen, is dat er een flinke aanpassing moet komen in het onderwijs. Op dit moment richten een aantal scholen zich wat meer op de IT, maar in veel gevallen gebeurt dit niet of te weinig. Nu de robotisering een feit begint te worden, is het echter van belang om kinderen hier gewend aan te laten raken en hun een goede basis mee te geven.

Ander belangrijk punt is het goed informeren van kinderen en jongeren. “Het is een krachtig signaal aan studenten, ouders, onderwijsinstellingen en beleidsmakers: de komende jaren dient hard te worden ingezet op bewustwording”, stelt Sjoerd van der Smissen, partner Deloitte en verantwoordelijk voor strategie en innovatie in de publieke sector. “Hoewel de keuze aan het individu is, blijft het zaak de studiekeuze zo goed geïnformeerd mogelijk te kunnen maken. Transparantie en begeleiding spelen daarbij een belangrijke rol. Ook moet worden geïnvesteerd in een zo hoog mogelijk opleidingsniveau van de beroepsbevolking.”

Het gehele rapport is hier gratis te downloaden (PDF).

By | 2016-09-14T12:11:38+00:00 september 14th, 2016|Innovatie|0 Comments

About the Author:

Eveline Meijer is 25 jaar en woont in Utrecht. Van jongs af aan geïnteresseerd in technologie en blijft zich verbazen over de snelle ontwikkelingen op het internet en in beveiliging.

Leave A Comment