Review: nooit meer klooien met je USB-kabel dankzij de MicFlip

Wat is het grootste irritatiepunt bij het aansluiten van een microUSB-kabel? Simpel: je probeert hem eerst twee keer in je telefoon te stoppen voor het eindelijk goed gaat. Dat komt doordat deze kabels een boven- en onderkant hebben, en dat levert veel geklooi op. De MicFlip wil exact dit oplossen. 

De MicFlip is een normale microUSB- naar USB 2.0-kabel, maar dan zonder boven- en onderkant. Gevolg: je loopt niet meer te klooien met het inpluggen, dat gaat gewoon in één keer goed.

Ander voordeel van deze kabel is dat hij een meter lang is. Nu zal dat voor veel mensen misschien wat overdreven zijn, maar ondergetekende loopt met enige regelmaat te stoeien met de kabels om te zorgen dat ik vanaf de bank mijn telefoon kan gebruiken als hij oplaadt. Vaak is de kabel net tekort, met de MicFlip is dat niet zo. Overigens is de kabel ook in andere lengtes te bestellen.

MicFlip

De kabel is gevlochten en behoorlijk duurzaam, omdat er een rubberen bescherming aan beide eindes zit bij de USB-aansluitingen. Handig, want sleep ze een tijdje achter je aan en de kabels breken gegarandeerd. Hier duurt het een stuk langer voor je dat resultaat bereikt hebt.

Gebruik

Ik probeer de MicFlip nu al een aantal maanden uit op mijn HTC One M8, waar hij perfect op aansluit. Ander voordeel: je kunt gewoon gebruikmaken van fast charging, wat met andere kabels niet altijd het geval is. Hetzelfde gold voor de Moto G.

Wat ook opvalt is dat de kabel behoorlijk goed vast zit. Waar andere kabels die niet door de fabrikant van de smartphone of tablet gemaakt zijn nog al eens los willen schieten, is dat met de MicFlip niet het geval.

MicFlip

Het mooie van eenvoud

De MicFlip is een simpel product, maar wel één met ontzettend veel voordelen. Niet langer hoef je te klooien met het aansluiten van je smartphone, het gaat in één keer goed. De lengte van de kabel biedt het voordeel dat je je telefoon ook kunt opladen als je stopcontact wat verder weg zit. Bovendien is deze kabel duurzaam en moeilijk te breken. Simpel gezegd: een eenvoudig product, maar wel één die je leven net iets gemakkelijker maakt.

De MicFlip is beschikbaar in het zilver, goud en rood met zwart voor $19,99 (€17,91). De kabel wordt wereldwijd gratis verzonden.

By | 2016-09-06T15:07:53+00:00 september 6th, 2016|Reviews|0 Comments

About the Author:

Eveline Meijer is 25 jaar en woont in Utrecht. Van jongs af aan geïnteresseerd in technologie en blijft zich verbazen over de snelle ontwikkelingen op het internet en in beveiliging.

Leave A Comment